10 Reistips vakantie Malta

1. Malta is ideaal
Malta is een ideaal eiland voor vakantiegangers die de combinatie zoeken van lekker weer, avontuur, cultuur én een gezellig uitgaansleven. Op Malta is het vrijwel het hele jaar heerlijk warm. De warmste maanden zijn juli t/m september. Doorgaans staat er een koel briesje

2. Malta is boven en onder water een paradijs
Malta is het eiland dat zowel boven als onder water een waar paradijs is. ‘Try a dive’ en je zult spectaculair gekleurde koralen, grotten en een enorme diversiteit aan vissen tegenkomen. Het eiland wordt verder omgeven door helderblauwe baaien en inhammen.

3. Samensmelting van vele culturen
Door zijn centrale ligging is het eiland Malta altijd een ontmoetingsplaats geweest van verschillende culturen, die ieder op hun beurt hun sporen op Malta hebben nagelaten. De ligging is daarmee niet alleen doorslaggevend voor het aangename Mediterrane klimaat, maar ook voor het heerlijke eten, de unieke bezienswaardigheden en het karakter van de lokale bevolking. Dit maakt van Malta een mooi en bijzonder eiland met gezellige steden zoals onder andere Mdina en Valletta.

4. Malta is eigenlijk een eilandengroep
Van de eilandengroep Malta, welke bestaat uit Malta, Gozo, Comino en een aantal onbewoonde eilanden, is het eiland Malta het belangrijkste. De rotsachtige en robuuste eilanden staan allen bekend om de heerlijke visgerechten, de prachtige onderwaterwereld en duikgelegenheden, schitterende baaien met mooie zandstranden en een vriendelijke en gemoedelijke sfeer.

5. Een dagje naar Gozo
Met de boot kun je naar Gozo. Gozo is een eiland dat rust uitstraalt. Het heeft een gevarieerd landschap van heuvels, dalen en dorpen waar de tijd stil lijkt te staan. De kust heeft schitterende zandstranden. Het water van de Middellandse zee is helder en de onderwaterwereld maakt het eiland tot een ideale duikbestemming. Het eiland straalt veel gemoedelijkheid en vriendelijkheid uit. In de pittoreske vissersdorpjes is genoeg vertier te vinden in de vorm van gezellige pubs en restaurantjes. Het mooie klimaat zorgt er voor, dat u de hele dag van de zon kan genieten, maar ook de bijzondere cultuur op het eiland is meer dan de moeite waard!

6. Maak een boottocht
Er worden vanuit de havens in de diverse vissersdorpjes verschillende bootexcursies georganiseerd, die zeer de moeite waard zijn. De kustlijn van de eilanden is bijzonder om te zien en een duik behoort tot de mogelijkheden. Je kunt een tocht maken naar één van de andere eilanden of zelfs een dagtocht naar het niet ver gelegen eiland Sicilië.

7. Veel bezienswaardigheden
Over het hele eiland zijn verschillende musea te vinden die erg leuk zijn om te bezoeken. Je krijgt zo een goed beeld van het eiland door de eeuwen heen. Voorbeelden zijn de Gozo heritage, het folkloremuseum en de prehistorische overblijfselen in Sannat. Ook zijn er natuurlijke bezienswaardigheden te vinden die zeer indrukwekkend zijn, zoals bijvoorbeeld bijzondere druipsteengrotten.

8. Duiken, duiken en nog eens duiken!
Een watersportactiviteit die echt aan te raden valt is diepzeeduiken. Het eiland behoort tot de mooiere duikbestemmingen van Europa. En niet voor niets. De koraalriffen rond het eiland en de schitterende helderblauwe zee maken het duiken tot een echte aanrader. Natuurlijk kun je ook besluiten om bij één van de duikscholen nu eindelijk eens je duikbrevet te halen, maar ook simpelweg snorkelen levert prachtige plaatjes op.

9. Doe eens nostalgisch…
en maak een rit met paard en wagen. Wanneer je op zoek bent naar romantiek en Malta eens op een ander manier wilt bekijken, is het een leuk idee om een rit te maken met paard en wagen door het centrum van het oude vissersdorp Sliema.

10. Zeker niet duur
Een week Malta is prima te betalen. Voor zo’n € 400 heb je gegarandeerd een week vol zon, (water)pret en rust! Echt iets om weer even helemaal bij te tanken.